KDN United… een project voor de toekomst,
een project voor onze jeugd.

Visie

  Visie

Doelstellingen van KDN United

KDN United wil een kwaliteitsvolle jeugdopleiding aanbieden in alle leeftijdscategorieën met als uiteindelijke bedoeling een doorstroming van eigen jeugdspelers naar het eerste elftal. In het seizoen 2016-2017 bestaat de kern van de eerste ploeg uit 50 % spelers die komen uit de eigen jeugdwerking. KDN United heeft als lange termijndoelstelling om tegen 2020 een eerste ploeg te hebben die voor 75 % bestaat uit spelers uit de eigen jeugdopleiding.

RESPECT

Om onze visie te verwezenlijken benadrukken we RESPECT als belangrijke waarde. Daarom leven we vanaf dit seizoen volgende spelregels na, trainers, ploegafgevaardigden en bestuur zullen hier nauw op toezien én het voorbeeld tonen :
1. Bij WEDSTRIJDEN :
• we zijn KDN United : we dragen onze KDN United trainingsjas bij elke wedstrijd (uit én thuis);
• Kousen en broekje wassen de senioren (A en B ploeg) zelf en vergeten we niet bij wedstrijden (vergeet je toch dan ‘koop’ je een reserve);
• we aanvaarden beslissingen van de scheidsrechter en schudden hem de hand na iedere match.

2. Bij TRAININGEN :
• Je bent aanwezig op alle trainingen. Ben je verhinderd, ziek of geblesseerd, verwittig dan tijdig je trainer (dat wil zeggen voor 12u op de dag van de training);
• Vanaf U15 kuisen we zelf de kleedkamer met nat
• We kuisen geen voetbalschoenen in de douches, deze worden buiten de kleedkamer schoongemaakt;
• Na elke training worden de doelen Oep den Berg steeds tussen A en B terrein gestald.

3. Bij EVENEMENTEN :
• Senioren helpen verplicht een aantal keren mee op de evenementen van de club en fungeren als scheidsrechter bij jeugdwedstrijden. De voorwaarden staan klaar en duidelijk beschreven in de contracten.
Iedere KDN United speler, medewerker, vrijwillige, trainer,… aanvaardt deze gedragsregels.

Spelen op niveau

Bij KDN United worden per leeftijdscategorie vanaf de onderbouw de ploegen ingedeeld volgens niveau; hierdoor zullen de sterkere spelers nog beter worden en de aanvankelijk minder sterke zullen zich sneller ontwikkelen tot een betere voetballer dan wanneer de verschillende niveaus gemengd zouden zijn. KDN United kijkt naar de lange termijn : ooit zullen de spelers van de “A” ploegen en “B” ploegen van eenzelfde categorie terug 1 ploeg moeten vormen wanneer ze 11 vs 11 spelen en voetbaltechnisch én als ploeg zullen ze dan sterker staan dan wanneer ze de voorgaande jaren samen waren opgeleid. De trainers moeten erop toezien dat elke jeugdspeler van KDN United minstens de helft van elke wedstrijd speelt en minstens voor de helft van alle wedstrijden wordt geselecteerd. Om hiervoor in aanmerking te komen, dienen de spelers wel steeds te komen trainen. Een afwezigheid die voor 12.00 h op de dag van de training wordt aangekondigd, wordt beschouwd als een aanwezigheid, uitzonderingen (ziekte, ongeval, dringende aangelegenheid, …) niet te na gesproken.

  Een selectie van onze sponsors

Sponsor de club!
Doe je online aankopen via trooper.be en sponsor de club!
Sponsor in de kijker
Gerechtigd correspondent
Sven Ons
GSM: 0474/76.89.74
SvenOns@KDNUnited.be